Page 1 of 1

PC's not being returned to their logout point after reboot

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 2:00 am
Author: terror2001
I'm one of the developers on the World of Greyhawk server that will be coming out soon to link with Avlis, and we're having the problem of PC's not being restored to their palces where they logged out after a restart of the server; PC's show up at the start area.
I'd post this on the Copap website, but it seems to be down so thought I'd ask here how to get the server to restore locations. The only errors I see are in the logs.0 folder in the nwnx.txt file it lists lots of "Library HASHSET!XXXX does not exist" where XXXX = CREATE, GETSIZE, GETFIRSTKEY, etc.
The other log files do not show any error and the link to the database shows successful.
Wondering if I'm missing some scripts in the avlis base mod.

Anyone have any ideas?

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 2:27 am
Author: Psyco
first thing to check is that their location is being saved to teh databse when they log out. If not, then thats where your problem is, if so then teh second thing to check is does your module onEnter script (i think) check for that location and jump them to it.

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 3:51 am
Author: terror2001
I have the "avlis_onenter" and "avlis_onexit" scripts in the module events.
When looking at the database the "laslocation" table shows my PC's, but has 0's for X,Y,Z,Facing, and a blank entry for Area. I know it's writing to the table because the player, character, server, and timestamp are written correctly.
I didn't see anything relevant in the player housing link.

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 3:53 am
Author: Jonezie
Player Housing is in his sig. :wink:

Have you got 'avlisarea_onenter' and 'avlisarea_onexit' in your areas' OnEnter and OnExit events?

EDIT - Oh, and you also should have 'loctrck_strtarea' in the start tent's OnEnter.

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 4:12 am
Author: terror2001
Excellent. I was missing those scripts on the areas.

Thanks guys for your help.