Server Totals
Mikona - (2)
Le'Or - (0)
Ferrell - (0)
Elysia - (0)
M'Chek - (0)
Deglos - (0)
Wilderness - (0)
Visimontium - (0)
Underdark - (0)
Total players: 2
Gallery

Links Menu

Nwn problem

Moderators: Nighthawk4, Dungeon Masters

Nwn problem

PostAuthor: Lady_Ashling » Sun May 24, 2009 4:59 pm

Ive recently upgraded my PC and my nwn has stopped working,It goes as far as the main menu but then the screen dies but the game keeps running,.
Ive upgraded to a quadcore processor and a gigabyte ga-73pvm-sh2 board with 2GB of ram anyone got any ideas on whats up?
User avatar
Lady_Ashling
Scholar of Fools
 
Posts: 453
Joined: Sat Apr 25, 2009 4:13 pm
Location: Ireland!
Timezone: Gmt

Re: Nwn problem

PostAuthor: Darkfire » Sun May 24, 2009 5:36 pm

My guesses:


1.) Maybe your settings in your nwnconfig.ini settings are still pointing to your old specs? Check it out (If default C:\NeverwinterNights\NWN\nwnconfig.ini ) There is also the nwnconfig.exe utility. You may want to try it and select "change" when it opens up and go through that prompt.

2.) Do a critical rebuild. Click to download
CoEMF :devil: :feuer:
WrathOG777: This is a roleplaying game. There is no such thing as winning or losing. Only playing.
Player of Dameon Nepirtas
User avatar
Darkfire
Legacy DM
Legacy DM
 
Posts: 13681
Images: 3
Joined: Sat Feb 12, 2005 4:50 pm
Location: Missouri
Timezone: CST (-5 GMT)

Re: Nwn problem

PostAuthor: Brayon » Sun May 24, 2009 5:42 pm

Would this happen to be on a Vista platform? If so, Vista and my duel-core processor made me create quick launches to the Player and DM clients, and to the toolset.

For the DM Client
Code: Select all
C:\NeverwinterNights\NWN\nwmain.exe -dmc


For the Player Client
Code: Select all
C:\NeverwinterNights\NWN\nwmain.exe


For the Toolset
Code: Select all
C:\NeverwinterNights\NWN\RunNWNToolset.bat


But the toolset is a little more involved. You need to create a .bat file. Its easier than it sounds.
1. Open Notepad, or any basic text editor.
2. Type the following line of code:
Code: Select all
start /affinity 0x01 nwtoolset.exe

3. Save it with the name RunNWNToolset
4. Change the extension of the file to .bat


Hope that helps.

Pleth is the Best!
AJ is Arcadia's Brother



Dear whoever is reading this.
You're beautiful, and someone out there is crazy about you.
So smile.
Life is too short to be unhappy.
User avatar
Brayon
Team Member; Retired with Honors
 
Posts: 4041
Images: 12
Joined: Mon Nov 21, 2005 3:57 am
Location: Florida USA
Timezone: GMT -5

Re: Nwn problem

PostAuthor: Brayon » Sun May 24, 2009 5:48 pm

Moved to NWN General Discussion as well. Suggestions from players are welcomed to help Lady_Ashling. :-)

Pleth is the Best!
AJ is Arcadia's Brother



Dear whoever is reading this.
You're beautiful, and someone out there is crazy about you.
So smile.
Life is too short to be unhappy.
User avatar
Brayon
Team Member; Retired with Honors
 
Posts: 4041
Images: 12
Joined: Mon Nov 21, 2005 3:57 am
Location: Florida USA
Timezone: GMT -5

Re: Nwn problem

PostAuthor: spool32 » Sun May 24, 2009 6:03 pm

Did you upgrade from a single core processor?
Success will be lovely, but you will have to go out and get it! Failure will invite itself in.


Your donation makes this sig possible!
Monthly donations help you Lose Weight Fast!
DM 101
User avatar
spool32
Team Member; Retired with Honors
 
Posts: 13281
Joined: Sun Dec 12, 2004 6:12 pm
Location: Austin, TX
Timezone: GMT -6

Re: Nwn problem

PostAuthor: Lady_Ashling » Sun May 24, 2009 7:10 pm

did the crit rebuild still nothing:(
User avatar
Lady_Ashling
Scholar of Fools
 
Posts: 453
Joined: Sat Apr 25, 2009 4:13 pm
Location: Ireland!
Timezone: Gmt

Re: Nwn problem

PostAuthor: Darkfire » Sun May 24, 2009 7:12 pm

Lady_Ashling wrote:did the crit rebuild still nothing:(



Did you try #1, or any body elses fixes?
CoEMF :devil: :feuer:
WrathOG777: This is a roleplaying game. There is no such thing as winning or losing. Only playing.
Player of Dameon Nepirtas
User avatar
Darkfire
Legacy DM
Legacy DM
 
Posts: 13681
Images: 3
Joined: Sat Feb 12, 2005 4:50 pm
Location: Missouri
Timezone: CST (-5 GMT)

Re: Nwn problem

PostAuthor: PsiOmega » Sun May 24, 2009 7:14 pm

Sounds like the outdated Nvidia driver issues if the game appears to keep running with a black screen.
User avatar
PsiOmega
CCC
CCC
 
Posts: 4901
Joined: Tue Jun 08, 2004 4:55 pm
Location: Sweden
Timezone: GMT+1/+2 (DST)

Re: Nwn problem

PostAuthor: Talwin Hawkins » Sun May 24, 2009 7:21 pm

PsiOmega wrote:Sounds like the outdated Nvidia driver issues if the game appears to keep running with a black screen.


I agree.
User avatar
Talwin Hawkins
Team Member; Retired with Honors
 
Posts: 3981
Joined: Fri Aug 27, 2004 7:56 pm
Location: London - England GMT
Timezone: GMT+1

Re: Nwn problem

PostAuthor: Lady_Ashling » Sun May 24, 2009 8:20 pm

Fixed was the drivers thanks all:)
User avatar
Lady_Ashling
Scholar of Fools
 
Posts: 453
Joined: Sat Apr 25, 2009 4:13 pm
Location: Ireland!
Timezone: Gmt

Re: Nwn problem

PostAuthor: PlasmaJohn » Sun May 24, 2009 11:12 pm

Brayon wrote:But the toolset is a little more involved. You need to create a .bat file. Its easier than it sounds. ...

Actually, Bioware added an affinity flag in 1.68 or 1.69.

nwntoolset.ini -> [Start Up] -> CPU Affinity=0 [or the number of your desired CPU]
Calvin: This is so cool!
Hobbes: This is so stupid.
User avatar
PlasmaJohn
Team Member; Retired with Honors; Has a Tom Selleck Stache
 
Posts: 8840
Joined: Fri Dec 26, 2003 10:37 pm
Location: adrift
Timezone: US/Eastern


Return to NWN General Discussion

Who is online

Registered users: Bing [Bot], galen_macbyrne